Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement 4.0 Internacional de Creative Commons

PORTAL DE SANT ANTONI

PORTAL DE SANT ANTONI

dijous, 4 de juny del 2015

PÀGINA D'INICI


PRESENTACIÓ


Patrimoni monumental, cultural, natural i gastronòmic conviuen en un marc incomparable com és Montblanc, una de les viles medievals més ben conservades de Catalunya.
Situada al centre de Catalunya, a un centenar de quilòmetres de Barcelona i a mig camí entre Tarragona i Lleida aquesta vila s'ha convertit en un dels principals atractius de l'interior de la Costa Daurada. es troba al cor de la Ruta del Cister i és porta d'accés a les muntanyes de Prades.

Dades de Montblanc:
  • Fou fundat per Alfons I el febrer de 1163.
  • Altitud 350 m
  • Punt més elevat del municipi: Mola d'Estat (1.126 m)
  • Habitants 7.354 (any 2011)
  • El municipi de Montblanc inclou els agregats de la Guàrdia dels Prats, Lilla, Prenafeta, Rojals, el pinetell i els llogarets de la Bartra, Rojalons, els Cogullons i la barceloneta.

DESCRIPCIÓ DELS LLOCS PER VISITAR
Montblanc ofereix tot un ventall de possibilitats al visitant per descobrir la seva història, les seves llegendes, els seus nombrosos i importants monuments, els seus productes locals, la seva gastronomia, els seus vins i caves, la natura que l'envolta i sobretot la seva intensa activitat festiva.
Tot això fa que qualsevol època de l'any sigui bona per visitar Montblanc.

ELS ESPAIS NATURALS

 Montblanc està envoltat per un entorn natural immillorable.

LES TRADICIONS

Un dels trets característics de la vila és el seu ampli calendari festiu, i és que el ric teixit associatiu fa que gran part dels caps de setmana estiguin plens d'activitats: Setmana Santa, Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi, Festes de Sant Maties, Corpus, Aplec Sardanista, festes majors de Montblanc i de les pedanies, Terrània, Clickània i Fira de Sant martí entre altres.

ELS PRODUCTES TÍPICS

Els merlets i els vins i caves que formen part de la Denominació d'Origen Conca de Barberà.


ANNA ARMENGOL I ROVIRA

CFA MONTBLANC

Data de lliurament:

Bibliografia:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada